.eu domain

A ws_mediawiki wikiből

Hogyan és mikor tudom megújítani a domain nevemet?

Ezt megtudhatja a regisztrátorától. A regisztrátoroknak más- más eljárásaik vannak a domain nevek megújítását illetően.


Ki regisztrálhat .eu domain nevet?

Az EU-n, valamint Izlandon, Liechtensteinen és Norvégián belüli székhellyel rendelkező minden cég vagy szervezet és természetes személy alkalmas .eu domain név regisztrációra.

A .eu Általános feltételek (PDF) dokumentum összefoglalja ki jogosult a .eu domain név regisztrációra és milyen feltételek mellett tehet így, valamint megmagyarázza a .eu domain név átruházás menetét, valamint leírja az adatvédelmi előírásokat.


Valaki regisztrált egy domain nevet, amit én szeretnék. Mit tegyek?

A .eu domain nevek érkezési sorrendben regisztrálhatók. Amennyiben az Ön által kívánt domain név már nem szabad, megpróbálhat kapcsolatba lépni a domain név jelenlegi birtokosával, és megkérdezni, hogy nem kíván-e kereskedni nevével.


El lehet távolítani az elérhetőségeimet a WHOIS adatbázisból?

A WHOIS által mutatott elérhetőségek mennyisége attól függően változik, hogy a .eu domaint cégként, szervezetként, vagy magányszemélyként regisztrálta.

A cégek és szervezetek esetében az európai jog szerint minden elérhetőséget meg kell jeleníteni a WHOIS adatbázisban, amely tartalmazza a levelezési címet, telefon és/vagy fax számot, valamint egy e-mail címet. Magánszemélyek esetében csak az e-mail címet és a választott nyelvet kell megmutatni. Ezt az információt a .eu WHOIS irányelv tartalmazza.

Amennyiben ön magánszemély és a domain neve véletlenül céghez tartozó névként lett regisztrálva, kérje meg regisztrátorát, hogy javítsa ki elérhetőségi adatait. Ezáltal elérhetőségeinek legnagyobb része, a neve és telefonszáma nem lesz többé általánosan látható.