Webes fájlkezelő

A ws_mediawiki wikiből
(Ftp-webfilemanager szócikkből átirányítva)

A webes filekezelővel a tárhelyünk tartalmát tudjuk kezelni ftp kliens használata nélkül, csupán a böngésző programunkat használva.

Telepítés

A FileManager alapesetben nincs telepítve a tárhelyekre. A telepítést az Ügyfélkpau FTP fiókok oldalán tehetjük meg úgy, hogy egy ftp felhasználó fölé visszük az egeret, és a FileManager telepítése feliratra kattintunk. A telepítés körülbelül 2-3 percet vesz igénybe. Ezidő alatt a tárhelyen létrejönnek a szükséges könyvtárak és file-ok egy 38 karakter hosszú, véletlenszerű betűkből és számokból álló mappán belül a tárhely gyökérkönyvtárában.

Használat

Belépés

Telepítést követően az FTP fiókoknál megjelenik a Belépés felirat, erre kattintva automatikusan belépünk az adott FTP felhasználóval a tárhelyre.

Navigáció

A tárhelyen a mappák között a jobb oldali panel segítségével navigálhatunk. Ha kijelölünk egy mappát akkor a bal oldalon megjelenik a tartalma.

Feltöltés

A bal oldalon kiválasztott mappába a El-upload.png gombra kattintva, jobb klikk -> Feltöltés -t kiválasztva tölthetünk fel file-okat vagy egyszerűen a jobb oldali részbe húzzunk file-okat a saját gépről.

Új mappa / Új szöveges dokumentum

Új mappát, illetve új szöveges dokumentumot is hozhatunk létre a El-newfolder.png és a El-newfile.png ikonokra kattintva, vagy a jobb klikk menü megfelelő menüpontjára kattintva.

Becsomagolás

A jobb oldalon kijelölt file-okat és mappákat a El-zip.png ikonra kattintva becsomagolhatjuk TAR, GZIP illetve BZIP formátumba.

Kicsomagolás

A feltöltött tömörített állományokat a El-unzip.png ikonra kattintva kicsomagolhatjuk.

További lehetőségek

Lehetőség van file-ok átnevezésére El-rename.png(rename), törlésére El-delete.png, letöltésére El-save.png, másolására El-copy.png, áthelyezésére El-CutPaste.png és szerkesztésére El-edit.png is.